Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Salpapolku

Kuva: Mika Honkalinna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 50 kilometrin mittainen retkeilyreitti Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Yhdensuuntainen reitti lähtee Suomenlahden rannalta Virolahdelta ja kulkee metsien, mäkien ja peltojen halki Miehikkälään - aina Etelä-Karjalan rajalle saakka. Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin, kuten erilaisiin teräsbetonikorsuihin, luoliin ja muihin linnoitteisiin.

Salpapolun varrelle sijoittuvat myös Virolahden Bunkkerimuseo ja Miehikkälän Salpalinja-museo.

Salpapolulle on saatavilla retkeilykartta, johon on merkitty reitti ja taukopaikat sekä retkeilijöille turvallisiksi tehdyt ja opastauluin varustetut Salpalinjan kohteet. Lisäksi kartassa on tietoa Salpalinjasta ja reitin luonnosta. Retkeilijöiden on suositeltavaa käyttää karttaa apunaan Salpapolulla.

Lisätietoja Salpapolun reitistä, taukopaikoista, varaussaunoista ja -kodista sekä retkeilykartan hankintapaikat löydät Salpakeskuksen Salpapolku-sivuilta.

 

 

Miehikkälän kunta | Keskustie 4 A, 49700 MIEHIKKÄLÄ, puh. 05 74 901, Fax 05 74 90 219, miehikkala (at) miehikkala.fi

Tietoa sivustosta